Vujujännitystä ilmassa

Sunnuntaina kello 22.50, Joona väkertää teille illalliskortteja vieressäni Photoshopilla samalla kun minä kirjoitan tätä tekstiä ja kommentoin välillä miltä kortin asettelu näyttää. Samalla pohdimme yhdessä mitä haluamme tällä tekstillämme vuosijuhlamarsalkan elämästä teille jakaa. Tätä menoa missaamme Superbowlit Kirkkotiellä, mutta hätä ei ole sen näköinen, sillä yhdessä työskentely musiikkia kuunnellen ei sekään ole hassumpi tapa viettää sunnuntai-iltaa. Sitä paitsi olemme jo illan aikana yhdessä tehneet haalarimerkin, vuosijuhlajulisteen ja pohtineet kutsuvierasasioita, ja olleet samalla yhteydessä viskaaleihin sekä sillisvastaaviin, joten paljon on saatu aikaiseksi. Asiat rullaavat hyvään tahtiin eteenpäin ja mitä enemmän saamme asioita järjestetyksi, sitä enemmän odotamme vuosijuhlia. Jännitys on jo kova!

Yhteistyö, kompromissit ja työnjako ovat asioita joiden kanssa marsalkkaparin on oltava sinut. Tehtävää on nimittäin paljon, ehdottomasti enemmän kuin alun perin olisi kuvitellut, ja aikaa vietetään päivittäin yhdessä suunnitellen ja ajoittain stressaten. On kuitenkin mahtavaa, että pääsemme vaikuttamaan Lexin suurimpien juhlien jokaiseen yksityiskohtaan haluamallamme tavalla ja uskomme meidän kädenjälkemme todella näkyvän 54. vuosijuhlissa. Toisaalta vuosijuhlat järjestetään perinteikkäästi aina viimeisimmistä vuosista mallia ottaen, tutulla kaavalla. Tämä helpottaa useita käytännön asioita juhlien järjestelyissä, eikä juhlien järjestäminen tunnu mitenkään ylivoimaiselta. Silti luovuutta on mahdollisuus käyttää useissa merkittävissäkin asioissa.

Jo alusta saakka on ollut selvää, että kaikkea mahdollista muutosta on pohdittava ensinnäkin itse vuosijuhlien imagon kuten myös jäsenistön mielipiteen kautta. Vuosijuhlamme ovat olleet jo vuosikymmeniä suhteellisen konservatiiviset verrattuina muiden ainejärjestöjen vuosijuhliin, joten pyrimme säilyttämään tämän monivuotisen perinteen, jotta vanhatkin konkarit viihtyisivät.

Kaikkia on kuitenkin aina mahdotonta samanaikaisesti miellyttää ja juhlien lähestyessä olemme valmistautuneita myös kritiikkiin, mieluiten rakentavaan sellaiseen. Sitä on nimittäin viimeisinä vuosina annettu runsaasti, ja olemme saaneet entisiltä marsalkoilta erittäin hyödyllisiä vinkkejä tämän vuoden juhlien järjestämiseen. Annamme tehtävälle todellakin kaikkemme ja pyrimme järjestämään vieraillemme parhaat mahdolliset juhlat. Jos onni on puolellamme, niin asiat kulkevat suunnitellusti radallaan ja juhlat onnistuvat sekä tunnelmaltaan, että käytännön asioiltaan. Toivomme hartaasti teidän viihtyvän Lex ry:n 54. vuosijuhlissa!

Marsalkkuuteen on jo nyt sisältynyt paljon hauskaa, muun muassa kauppakorkean vuosijuhlat ja silliaamiainen, joihin pääsimme osallistumaan. Mukavaa oli myös catering-maistelu, jossa pääsimme syömään kolmen ruokalajin ruoat, jotka olivat laadultaan huippua ja ennen kaikkea meille ilmaista! Ruoka oli niin hyvää, että allekirjoittanut monivuotinen kasvissyöjä pääsi ainakin yhden aterian ajaksi lihan makuun prässätyn karitsan myötä. Myös tehtäviemme parissa puuhailusta ja myöhäisistä illoista toimistolla on jäänyt vain positiivisia muistikuvia tähän mennessä. Paras on kuitenkin vasta edessä!

Toivottavasti olemme onnistuneet tällä tekstillämme hieman valaisemaan, mitä vuosijuhlamarsalkan toimenkuvaan kuuluu ja samalla nostattamaan entistä enemmän vuosijuhlajännityksen tasoa! Lipunmyynti on nurkan takana, joten vielä on mahdollisuus osallistua Lexin parhaimpiin juhliin.

Kerttu Pahta

Vuosijuhlamarsalkka

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s