Omstart! Mitä tapahtuu Spexin kulissien takana?

Lex ry tarjoaa jäsenilleen monenlaisia aktiviteetteja erilaisista liikuntakokeiluista ja excursioista aina niihin perinteisiin illanviettoihin joko Kirkkotiellä tai muualla Turun yöelämässä. Melko tuoreena produktiona lexiläisten opiskelija-arkea on tullut viihdyttämään myös Lex Spex, joka tänä keväänä tuottaa jo neljännen spexinsä.

Lex Spex 2015 nähdään tänä vuonna kaupungin muiden speksien tapaan heti alkukeväästä. Uutena teatterinamme toimii Köysiteatteri ja Helsingin kiertueella Gloria, jossa sisarainejärjestömme Pykälä on ennättänyt jo useaan kertaan esittämään oman spexinsä. Katsojasta saattaa helposti tuntua, että koko produktion pyörittäminen onnistuu helposti ja vaivattomasti, kun esitykset ovat reilussa viikossa ohi. Totuus on kuitenkin toinen, sillä produktion suunnittelu ja toteutus alkoi jo viime keväänä heti vastaavien nimityksistä. Matka on ollut pitkä ja stressaava, mutta koen silti olevani onnekas, kun olen tuottajana saanut nähdä produktiomme koko kehityksen.

Viime keväänä heti ohjaajan, käsikirjoitusvastaavan ja tuottajan nimitysten jälkeen alkoi käsikirjoituksen aiheen suunnittelu ja raamien kirjoittaminen. Kesän aikana vastaavien tiimi kasvoi tanssi- ja bändivastaavilla ja aloimme yhdessä suunnitella tulevan syksy ohjelmistoa sekä spexin markkinointia lexiläisille. Samaan aikaan, kun muut vastaavat alkoivat kerätä osallistujia ja harjoitella Kirkkotiellä, Sport Sirkassa sekä bändin uudella treenikämpällä, keskittyi tuotantopuoli käytännön järjestelyihin, kuten teatterineuvotteluihin. Pian vastaavien tiimimme kasvoi jälleen, kun saimme mukaamme markkinointivastaavan, lavastusvastaavan sekä puvustus- ja maskeerausvastaavat.

Syksyn jäädessä taakse ja talven kylmien räntäsateiden tehdessä tuloaan oli käsikirjoitus viimein saatu valmiiksi. Seuraava askel oli löytää rooleihin sopivat näyttelijät ja työstää spexiin tulevia lauluja, jotta tanssijat ja bändi saisivat mahdollisimman paljon harjoitteluaikaa. Ennen joululomille lähtöä päätimme kuitenkin järjestää vallanvaihtositsit yhdessä kaikkien innokkaiden spexaajien kanssa juhlistaaksemme tulevaa spexkevättä.

On varsin selvää, ettei Lex Spex olisi mitään ilman lahjakkaita tekijöitään. Vaikka minulla ja muilla vastaavilla on ollut suuri vastuu järjestelykysymyksissä, en ole missään vaiheessa huomannut olevani yksin tehtävien kanssa. Produktiomme on syntynyt yhteistyön tuloksena ja autamme toisiamme aina kaikin mahdollisin keinoin. Kenenkään spexille antama panos ei ole ollut turha, vaan apua tarvitaan ja annetaan aina lipunmyynnistä ja markkinoinnista koreografioiden suunnitteluun, lavastusten rakentamiseen ja pukujen suunnitteluun saakka.

Koko mennyt vuosi on pian huipentumassa upeisiin esityksiin. Varsinaisen taiteellisen luovuuden lisäksi uskon, että välillemme syntynyt luottamus sekä aito hauskanpito näkyvät myös katsomon puolelle. Olen lisäksi varma, ettei tämä todellakaan jää viimeiseksi spexikseni, sillä näiden ihmisten kanssa on aina hauskaa ja hymy herkässä. Spex –henki tarkoittaa lexiläistä yhteisöllisyyttä, improvisaation lahjaa sekä riemukasta meininkiä.

10991480_10205028691750450_6393831146534631076_o

Spexistä löytyy osaajia joka lähtöön. Yksi prokkiksen parhaista puolista on mieletön yhteishenki joka sen aikana syntyy!

Anu Pullinen

Tuottaja, Lex Spex 2015

Tuottajatauti
= Tuottajataudiksi kutsutaan tuottajilla yleistä ongelmaa sekoittaa päivämääriä ja viikonpäiviä. Jos tuottaja kertoo jotakin tapahtuvan 14. pvä lauantaina, hän todennäköisesti tarkoitti esim. perjantaita 12. pvä.
(lähde: http://www.teekkarispeksi.fi/)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s