Kirkkotien tulevaisuus – tulevaisuuden Kirkkotie?

Rakkaan ainejärjestömme kerhotilan ympärillä velloo mielipiteiden mylly: toisen mielestä Kirkkotie on ehdottomasti säilytettävä Lexin omistuksessa, kun taas toisen mielestä olisi aika suunnata katse tulevaisuuteen ja kartoittaa uusien tilojen tuomia tuulahduksia. Mutta onko vanhassa vara sittenkin parempi?

Kirkkotiehen liittyy paljon tarinoita ja huhuja - onpa jokunen romanssikin saanut täältä alkunsa!

Kirkkotiehen liittyy paljon tarinoita ja huhuja – onpa jokunen romanssikin saanut täältä alkunsa!

Kirkkotien soveltuvuus käyttötarkoitukseemme

Lexissä on vietetty lukuisat tapahtumat Kirkkotiellä, on ollut sitsejä, vuosijuhlien jatkoja, Ius Primus Novia ja niin edelleen. Eeppiset bileet ovat synnyttäneet lumipalloefektin: isoimmissa tapahtumissa tupa on hyvinkin täynnä, koska kaikki Turun ja erityisesti muiden paikkakuntien opiskelijat haluavat tuntea aidon Kirkkotien hengen, josta ovat uneksineet vain villeimmissä unissaan. Tila ei ole ikävä kyllä mikään musta aukko, joka imee sisäänsä joka ikisen bilehirmun, vaan siinä on seinät ja katto rajana. Ihannetilanne kannaltamme tietenkin olisi, jos saisimme laajennettua tilaa, eikä tarvitsisi käännyttää juhlakansaa ovelta. Ehkä rakennamme valtavan maanalaisen kellarin tai valtaamme Siwan.

Pysyäksemme realistisina haluan silti muistuttaa, ettei meillä ole kuin muutama Kirkkotien rajoja koetteleva tapahtuma, vaan pääosin kiinteistö palvelee käyttötarkoitustamme. Lisätilalle keksittäisiin kuitenkin varmasti käyttötarkoituksia kuten sauna ja tupakkakoppi. Ja isompi narikka.

Sijainti

Toimivan kerhotilan yksi tärkeimmistä kriteereistä on sijainti, eikä tiloja kannata katsoa montaa kilometriä lexiläisten tukikohtia kauempaa. Sijainniltaan Kirkkotie on meille loistavalla paikalla. Toimisto ja Calonia ovat lähellä, sekä moni oikkari asuu aivan kivenheiton päässä. Vastaavalla sijainnilla ei ole tiloja loputtomiin, ja mitä lähempää keskustaa katsomme tiloja, sitä kalliimmiksi ne käyvät. Eräästäkin mahtavalla paikalla sijainneesta kiinteistöstä, jota kävimme pari viikkoa sitten katsomassa, pyydettiin yllätykseksemme absurdin korkeaa hintaa – no way, rakastamme Kirkkotietä sittenkin tarpeeksi.

Remontit

Talousvastaavan riemuksi todettakoon, että isompi remontti on ajankohtainen Kirkkotiellä muutaman vuoden päästä. Remonttitarpeita mietittäessä on fiksua ajatella asioita pitkällä tähtäimellä, jotta Lexin talous pysyy linjakkaalla mallillaan. Ei kannatta remontoida vanhoja tiloja yksilölliseen käyttötarpeeseemme, jos harkinnassa on uuden, saunallisen, merinäköalallisen ja kaikinpuolin paremman tilan hankinta, mitä sitäkin todennäköisesti täytyy heti alkuun muokata jäsenistön tarpeita vastaavaksi.

Summa summarum

Kysymykseen Kirkkotien tulevaisuudesta ei ole oikeaa vastausta, eikä uusia tiloja tule hankkia hätiköiden, vaan vain jos uusi tila todellakin vastaa ja soveltuu paremmin käyttötarpeeseemme. Edellinen ja nykyinen Lexin hallitus on maltillisesti käynyt katsomassa potentiaalisia uusia tiloja, mutta ehdotusta jäsenistölle uudesta tilasta ei ole voitu vielä tuoda, koska katsomamme tilat eivät ole vastanneet tarpeitamme. Mikäli sopiva tila löytyy, on kysymys Lexin kannalta niin iso, että jäsenistö pääsee vaikuttamaan suorasti päätöksentekoon.

Yksi asia on kuitenkin varmaa: Kirkkotien 45 vuoteen 1970-luvulta lähtien mahtuu paljon unohtumattomia ja ehkä jopa enemmän unohdettuja muistoja, jotka muodostavat Kirkkotien verrattoman mytologisen maineen, eikä sitä voi uudella tilalla korvata. Moni on kokenut Kirkkotiellä kaikenlaista jännittävää ja kokee nostalgiseksi sinne palaamisen vielä valmistumisen jälkeenkin muistelemaan kuinka hauskaa omissa toogissa oikeastaan olikaan.

Toogat ovat tapahtuma, jota jo työelämässä olevat vanhat lexiläiset edelleen muistelevat kahvitauoillaan.

Toogat ovat tapahtuma, jota jo työelämässä olevat vanhat lexiläiset edelleen muistelevat kahvitauoillaan.

Natalia Laakso alias Nasu

Klubimestari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s