Lex ry

Lex ry on Turun yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestö.
Tämä sivusto on yhdistyksen virallinen blogi, kotisivut löydät osoitteesta lex.fi.

Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry on Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa opiskelevien etu- ja ainejärjestö. Yhdistys on perustettu vuonna 1961 ja juhlimmekin 53 -vuotisjuhliamme maaliskuussa 2014.

Jäseniä Lexissä on noin 900. Yhdistyksen sääntöjen mukaan varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä ja varsinaisena jäsenenä yhdistykseen kuulua Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ylempää tai alempaa oikeustieteellistä korkeakoulututkintoa suorittava opiskelija.

Lex toimii yhteistyössä lakimies- ja opiskelijajärjestöjen kanssa kotimaassa ja ulkomailla. Vaikka näkyvin toiminta koostuukin erilaisista vapaa-ajan tilaisuuksista pyrkii Lex myös kehittämään oikeustieteellisiä opintoja ja parantamaan opiskeluedellytyksiä yhteistyössä oikeustieteellisen tiedekunnan sekä muiden tahojen kanssa.

Lex julkaisee omaa neljästi vuodessa ilmestyvää ainejärjestölehteä LexPressiä sekä järjestää oikeustieteelliseen tiedekuntaan pyrkiville valmennuskursseja, joista saatavat varat käytetään yhdistyksen toiminnan tukemiseen. Lex jakaa myös jäsenilleen stipendejä stipendirahaston ohjesäännössä määriteltyjen kriteerien mukaisesti.

Lex omistaa osakeyhtiö Lex Libri Oy:n, joka myy mm. haalarimerkkejä ja laulukirjoja ja pyörittää kahvilatoimintaa tiedekuntarakennuksessamme Calonialla. Lexillä on myös oma kerhohuoneisto Kirkkotie, jossa järjestetään mitä erilaisimpia tapahtumia. Lex on myös Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistys sekä Suomen Lakimiesliiton jäsen.

Lexin päivittäistä toimintaa pyörittää kahdeksan hengen hallitus. Hallituksen jäsenet toimivat toimikuntiensa puheenjohtajina. Lisäksi tapahtumatoimikunnan alaisuudessa toimii kolme jaostoa: kulttuuri-, liikunta- ja sitsijaosto. Kullakin jaostolla on omat puheenjohtajansa, jotka valitaan yhdistyksen kolmannessa sääntömääräisessä kokouksessa. Yhdistyksen ylin päättävä elin on yhdistyksen kokous. Lexillä on myös yhdistyksen kokouksen valitsema kunniapuheenjohtaja, joka valvoo, että yhdistyksen toiminnassa noudatetaan yhdistyksen sääntöjä ja tarkoitusta. Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja on kaksivuotiskaudella 2013-2014 Ari Saarnilehto. Yhdistyksen sääntöjen mukaan kunniapuheenjohtajasta tulee automaattisesti kunniajäsen hänen toimikautensa päättymisen jälkeen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s